Menu
De Koolputten - Brasserie - Feestzaal - Expo - B&B - Bar

Restaurant-Menu

MARKTMENU
CARTE BLANCHE
(Enkel donderdag- en vrijdagmiddag – niet op feestdagen)

Wekelijks passen wij onze lunch van de chef aan.

Amuse van de chef
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Dessert
Water
59

4  – GANGEN LUNCH
(Enkel woensdag -, donderdag- en vrijdagmiddag – niet op feestdagen)

Amuse van de chef
Voorgerecht
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Dessert
Water
72

Klik hier voor het lunchmenu

Heeft u specifieke wensen (allergieën), dan verzorgen wij graag voor u een aanpassing.
Gelieve dit wel op voorhand te laten weten anders dienen wij een supplement (10) aan te rekenen.

DEGUSTATIE MENU
Van 22 mei tot en met 21 juli 2024

woensdag, donderdag en zondag: 3 – 4 – 5 – 6 of 7 gangen
vrijdagavond en zaterdag: 5 – 6 of 7 gangen
3 gangen 69
*4 gangen 82
** 5 gangen 91
*** 6 gangen 105
**** 7 gangen 125

MAKREEL “CEVICHE”
koolrabi – jalapeno – citrusafrikaan
EXTRA 10G OSCIETRA CAVIAR 15

*KING CRAB “NOORWEGEN”
witte asperge – doperwt – sauce maltaise

**WILDE PALING “IN’T GROEN”
dashi – myoga – verbena

***KREEFT “OOSTERSCHELDE”
capellini – OG Kristal – zomertruffel

****WAGYU “A5 KAGOSHIMA”
girolles – chimichurri – merg

BAGYNVARKEN “NIEUWKERKEN – WAAS”
artisjok – Roscoff ui – zwarte look

KAAS SELECTIE “VAN TRICHT & ZN”
(Kaas ipv dessert €8 / kaas als supplement €18)

FRAMBOOS “BORNEM”
tonka – amandel – abrikoos

Aangepaste wijnen/0,0 pairing drinks bij deze menu (vg-vg-tg-tg-tg-hg)
3 gangen 24 / 4 gangen 33 / 5 gangen 41 / 6 gangen 49 / 7 gangen 57
Supplement dessertwijn 8

 MENU PUUR VEGGIE

Van 22 mei tot en met 21 juli 2024
3 gangen 69
*4 gangen 82
** 5 gangen 91
*** 6 gangen 105
**** 7 gangen 125

KOOLRABI
zeesla – jalapeno – citrusafrikaan

*WITTE ASPERGE
hoeve ei – doperwt – sauce maltaise

**PREI
myoga – miso – boekweit

***ZOMERTRUFFEL
cappellini – OG Kristal – oesterzwam

****GNOCCHI
spinazie – girolles – bloemkool

ROSCOFF UI
zwarte look – artisjok – polenta

KAAS SELECTIE “VAN TRICHT & ZN”
(Kaas ipv dessert €8 / kaas als supplement €18)

FRAMBOOS “BORNEM”
tonka – amandel – abrikoos

Aangepaste wijnen/0,0 pairing drinks bij deze menu (vg-vg-tg-tg-tg-hg)
3 gangen 24 / 4 gangen 33 / 5 gangen 41 / 6 gangen 49 / 7 gangen 57
Supplement dessertwijn 8

MENU À LA CARTE

(vanaf 6 personen serveren wij de degustatiemenu)
(enkel woensdag, donderdag, vrijdagmiddag en zondag)

PALING “IN’T GROEN” 31
boekweit – myoga – dasje

OSCIETRA KAVIAAR “SELECTIE DE KOOLPUTTEN” 36
grijze garnalen – karnemelkpuree – gepocheerd ei

AMBACHTELIJKE ZEEBRUGSE GARNAALKROKET (100% handgepeld) 33
piquillo – brioche

TARTAAR “WEST-VLAAMS ROOD” 38
Imperial Heritage Caviar “Selectie De Koolputten”

KALF “HARTZWEZERIK” 38
foie de canard – porto – zomertruffel

SIGNATURE DISH 

WILDE TARBOT “OP DE GRAAT”     58
karnemelkstampers met beurre noisette – handgepelde grijze garnaal – jus de crustacés

ZEEBRUGSE VISSOEP “FAMILIERECEPT”     59
verse vis – schaal- en schelpdieren

ZEETONG “MEUNIÈRE”.    (dagprijs)
witloof sla – handgesneden friet – tartaar

WAGUY “A5 KAGOSHIMA”   95
soba noedels – myoga – Japanse bouillon

OEDSLACH “BY DIERENDONCK”     58
sucrine – handgesneden friet – choron

———–

FRAMBOOS ‘BORNEM”     18
tonka – amandel – abrikoos

COUPE COLONEL     17
citrus – wodka

DAME BLANCHE “A LA MINUTE”    17
Van Dender Equador 47% – opgeklopte room

CHEESECAKE “DE KOOLPUTTEN”     18
rode bes – dulche de leche – limoen

KAASSELECTIE “MICHEL VAN TRICHT & ZN”     18

Verwen jezelf!

Je kan in ons restaurant in het Waasland terecht voor zowel privé etentjes als zakenlunches en je kan kiezen voor lunch, diner, koffie of cocktails.

RESERVEER JE TAFEL

{title}