Menu
De Koolputten - Brasserie - Feestzaal - Expo - B&B - Bar

Restaurant-Menu

MARKTMENU
CARTE BLANCHE
(Enkel donderdag- en vrijdagmiddag – niet op feestdagen)

Wekelijks passen wij onze lunch van de chef aan.

2 Amuses van de chef
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Dessert
Water
59

4  – GANGEN LUNCH
(Enkel woensdag -, donderdag- en vrijdagmiddag – niet op feestdagen)

2 Amuses van de chef
Voorgerecht
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Dessert
Water
72

Klik hier voor het lunchmenu

Heeft u specifieke wensen (allergieën), dan verzorgen wij graag voor u een aanpassing.
Gelieve dit wel op voorhand te laten weten anders dienen wij een supplement (10) aan te rekenen.

DEGUSTATIE MENU
Van 11 april tot en met 19 mei 2024

woensdag, donderdag en zondag: 3 – 4 – 5 – 6 of 7 gangen
vrijdagavond en zaterdag: 5 – 6 of 7 gangen
3 gangen 69
*4 gangen 82
** 5 gangen 91
*** 6 gangen 105
**** 7 gangen 125

HAMACHI “SASHIMI”
shiso – Noordzeekrab – ponzu

*OSSENSTAART “WEST-VLAAMS ROOD”
bloemkool – traanerwt – buikspek

**IMPERIAL HERITAGE CAVIAR “SELECTIE DE KOOLPUTTEN”
Irish Mór – gefermenteerde walnoot – NUU miso

***KREEFT “OOSTERSCHELDE”
zeekraal – zee-egel – dashi

****LANGOUSTINE “GUILVINEC”
cappelini – zeekat – lamsoor

LAM “LOZÈRE”
asperge – morilles – daslook

KAAS SELECTIE “VAN TRICHT & ZN”
(Kaas ipv dessert €8 / kaas als supplement €18)

AARDBEI “GARIGUETTE”
rabarber – yoghurt – hibiscus

Aangepaste wijnen/0,0 pairing drinks bij deze menu (vg-vg-tg-tg-tg-hg)
3 gangen 24 / 4 gangen 33 / 5 gangen 41 / 6 gangen 49 / 7 gangen 57
Supplement dessertwijn 8

 MENU PUUR VEGGIE

Van 11 april tot 19 mei 2024
3 gangen 69
*4 gangen 82
** 5 gangen 91
*** 6 gangen 105
**** 7 gangen 125

RODE BIET
shiso – zeesla – ponzu

*ROSCOFF UI
bloemkool – traanerwt – mosterzaad

**PREI
tonburi – gefermenteerde walnoot – NUU miso

***BIMI
zeekraal – artisjok – jonge wortel

****OESTERZWAM
capellini – salie

WITE ASPERGE
tuinboon – daslook – morille

KAAS SELECTIE “VAN TRICHT & ZN”
(Kaas ipv dessert €8 / kaas als supplement €18)

AARDBEI “GARIGUETTE”
rabarber – yoghurt – hibiscus

Aangepaste wijnen/0,0 pairing drinks bij deze menu (vg-vg-tg-tg-tg-hg)
3 gangen 24 / 4 gangen 33 / 5 gangen 41 / 6 gangen 49 / 7 gangen 57
Supplement dessertwijn 8

MENU À LA CARTE

(vanaf 6 personen serveren wij de degustatiemenu)
(enkel woensdag, donderdag, vrijdagmiddag en zondag)

WILDE PALING “IN’T GROEN” 35
dashi

LANGOUSTINE “TARTAAR” 45
Imperial Heritage Caviar “selectie De Koolputten”

AMBACHTELIJKE ZEEBRUGSE GARNAALKROKET (100% handgepeld) 29
piquillo

TARTAAR “WEST-VLAAMS ROOD” 42
Irish Mòr – Imperial Heritage Caviar “Selectie De Koolputten”

KALF “HARTZWEZERIK” 38
foie de canard – porto – jonge wortel

SIGNATURE DISH 

WILDE TARBOT “OP DE GRAAT”     58
karnemelkstampers met beurre noisette – handgepelde grijze garnaal – jus de crustacés

ZEEBRUGSE VISSOEP “FAMILIERECEPT”     62
verse vis – schaal- en schelpdieren Royal Belgian Caviar  “OSCIETRA“

ZEETONG “MEUNIÈRE”.    (dagprijs)
witloof sla – handgesneden friet – tartaar

WAGUY “A5 KAGOSHIMA”   95
soba noedels – yoga – Japanse bouillon

OEDSLACH “BY DIERENDONCK”     58
sucrine – handgesneden friet – choron

———–

AARDBEI ”GARIGUETTE”     18
rabarber – yoghurt – hibiscus

COUPE COLONEL     15
citrus – wodka

DAME BLANCHE “A LA MINUTE”    17
Van Dender Equador 47% – opgeklopte room

CHEESECAKE “DE KOOLPUTTEN”     18
rode bes – dulche de leche – limoen

KAASSELECTIE “MICHEL VAN TRICHT & ZN”     18

Verwen jezelf!

Je kan in ons restaurant in het Waasland terecht voor zowel privé etentjes als zakenlunches en je kan kiezen voor lunch, diner, koffie of cocktails.

RESERVEER JE TAFEL

{title}