Menu
De Koolputten - Brasserie - Feestzaal - Expo - B&B - Bar

De Koolputten scoort ook in Gault & Millau.

Datum: 24/11/2020

-

Tijdstip: Hele dag

Een vermelding in de Michelingids eerder dit jaar, de ‘Eerste Kok van België 2021’ en de ‘Beste Keukencommis 2021’  … Met de score van 12/20 in de gids Gault & Millau wordt de kers op de taart gezet. Deze reeks erkenningen geeft het annus horribilis voor De Koolputten toch wat glans én is een mooie opsteker voor het harde werk van het hele team.

Chef-kok Haï Phan creëert samen met zijn team sublieme Europese gerechten met een verfijnde Aziatische toets. Onze chef geeft zijn creatieve draai aan het klassieke restaurantmenu en tovert buitengewone gerechten op tafel voor groot en klein.

Eerder dit jaar sleepte onze sous-chef Ruben Lamiroy de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht. De prijs voor ‘beste keukencommis’ ging naar Senne Beldé, die Ruben Lamiroy bijstond.

“Jammer dat de horeca net nu dicht is, maar het blijft een mooie erkenning voor het team. De kers op de taart na alle eerdere vermeldingen en prijzen die we kregen”, aldus uitbater Peter Serneels. In tegenstelling tot andere zaken hanteert het restaurant van De Koolputten geen afhaalformule. “In het restaurant maken we van elk bord een schilderijtje: dat kan je moeilijk waar maken bij takeaway. Bovendien is de afzetmarkt voor afhaalmaaltijden in Waasmunster veel kleiner dan in grootsteden als Antwerpen of Gent. We hebben ervoor geopteerd om ons optimaal voor te bereiden op de heropening van de horeca.”

De Koolputten scoort ook in Gault & Millau.
{title}