Expo

Het hoofdhuis dat vroeger een herberg was, doet na de heropbouw van de site dienst als expositieruimte. Het gebouw is (buitenaf) een exacte kopie van de vroegere herberg. Binnen zorgt de open vide voor een ruimtegevoel met veel licht. Elke 3 maanden is er een nieuwe expositie die gratis te bezoeken is, op vrijdagavond (17u – 20u), zaterdag (14u – 17u) en zondag (11u – 17u). Groepsbezoeken met gids tijdens weekdagen is mogelijk. Bijkomende informatie via expo@dekoolputten.be.

VAN STILSTAENDE DINGHEN

Een expositie met een knipoog naar het 17de-eeuwse stilleven. Rijk gedekte tafels met hapklare etenswaren, een weelde aan bloemen en kostbare voorwerpen waren vanaf 1600 een geliefd thema.

 

Vertrekkend vanuit een bloemstilleven uit 1660 van Jan-Philips Van Thielen en Erasmus II Quellinus gaan wij na of het weefsel dat toen naer het leven heette, vandaag nog voldoende aantrekkingskracht vindt, zowel bij de schilder als bij de beschouwer. De media-aandacht voor de culinaire wereld heeft ook de food photography een eigen status verleend, zodat dit beeld als artistiek watertanden eveneens in deze presentatie wordt gekadreerd.

schilders

Eric De Vree
Henk Helmantel (NL)
Piet Sebens (NL)

fotografen

Frederik Bogaert
Dimitri Cambier
Bart Van Leuven

tentoonstelling

4 november 2018 tot 20 januari 2019

vrijdag 17:00 u – 20:00
zaterdag 14:00 u – 17:00
zondag 11:00 u – 17:00 u
gegidste groepsbezoeken op aanvraag via expo@dekoolputten.be