Expo

Het hoofdhuis dat vroeger een herberg was, doet na de heropbouw van de site dienst als expositieruimte. Het gebouw is (buitenaf) een exacte kopie van de vroegere herberg. Binnen zorgt de open vide voor een ruimtegevoel met veel licht. Elke 3 maanden is er een nieuwe expositie die gratis te bezoeken is, elke zaterdag en zondag van 11u tot 17u. Groepsbezoeken met gids tijdens weekdagen is mogelijk. Bijkomende informatie via expo@dekoolputten.be.

De Groote Oorlog: reflecties in woord & beeld

Op 11 november 1918, exact 100 jaar geleden, zwegen de kanonnen aan het westelijk front. Deze wereldbrand kostte het leven aan miljoenen mensen. Zeshonderd duizend ervan vonden de dood in ons land. Cijfers waar je stil van wordt. De herdenking aan de Groote Oorlog wordt tot vandaag nog steeds gedomineerd door de herdenking van deze vele doden, slachtoffer van zinloos geweld. Omdat we nooit mogen vergeten!

 

In deze context toont De Koolputten nog tot en met zondag 28 oktober een kijk op dit gebeuren door het oog van de kunstenaar. Zowel in woord als in beeld wordt hedendaagse poëzie van Christina Guirlande, Etienne Colman en Staf De Wilde getoetst aan het gedicht In Flanders Fields van de Canadese arts John Mc Crew die de Slag om Ieper van dichtbij beleefde. Deze pakkende woorden vinden ook hun neerslag in de gepresenteerde schilderijen, tekeningen en etsen van o.a. Achiel Van Sassenbrouck, Eugène Van Mieghem, Maurice Langaskens, Armand Massonet en Henri Mortiaux. Een speciaal accent wordt gewijd aan het tekenwerk van de Hamse kunstenaar Mon Thomas.

tentoonstelling

3 OKTOBER 2018 TOT 28 OKTOBER 2018

elke zaterdag en zondag van 11.00u – 17.00u (open op feestdagen)
gegidste groepsbezoeken op aanvraag via expo@dekoolputten.be