Menu

Restaurant scoort opnieuw in Gault & Millau

Datum: 04/11/2024

-

Tijdstip: Hele dag

Met 14/20 scoort De Koolputten voor het derde jaar op rij mooie punten in de restaurantgids Gault & Millau. Het volledige team van De Koolputten is dan ook blij met de erkenning voor het harde werk.

Citaat uit de restaurantgids:

Driemaal is scheepsrecht. Voor de derde keer op rij kan chef Nick Dapper met zeer evenwichtige en keurig gepresenteerde borden zijn score verhogen. De Koolputten is een pand met veel geschiedenis waar een florerende kolenhandel in een piekfijne omgeving werd omgebouwd tot een veelzijdig complex met ruimte voor een B&B, events en restaurant. We starten met frisse ceviche van makreel, opgesmukt met koolrabi, opgelegde radijs en leche de tigre. Heel krokante Bornemse witte asperges komen met uiterst fijne koningskrab en frisse mousseline met sinaasappel. Ook het saignant stukje varkenshaasje komt uit de buurt en wordt creatief opgevoerd met kroket van varkenswang en gelakt buikspek. Het dessert op basis van verschillende texturen van framboos is een streling voor het oog en extra smakelijk gebracht met huisgemaakte sorbets van tonkaboon en abrikoos.

{title}